Symposiumi 2020

Karjalan teologisen seuran perinteinen symposiumi järjestetään 10.-11.2.2020, ja sen teema on tällä kertaa MAAILMA.

SYMPOSIUMIN OHJELMA

Maanantai 10.2.2020

klo 10.00 - 11.45 Ihminen maailmassa

• Symposiumin avaus, apulaisprofessori Pekka Metso, Karjalan teologisen seuran puheenjohtaja
  • Maailmojen synty, professori Serafim Seppälä
  • Maailman parantaminen - luterilaisen yhteiskunnallisen osallistumisen perusteet, piispa, dosentti Jari Jolkkonen

klo 13.00 - 14.45 Maailmojen kohtaamiset ja konfliktit

• Ystävyyttäkö vai ulkopuolisuutta – ajatuksia uskontojen välisen dialogin käytännön toteutumisesta, kirkollisen työn koordinaattori Katri Härkönen, Suomen lähetysseura
  • Naiset ja rauhanrakentaminen, FT Elisa Tarnaala, Crisis Management Initiative

klo 14.45 - 15.15 Kahvitarjoilu

klo 15.15 - 17.00 Maailmojen luominen

• Toiset ja toisten todellisuudet, kääntäjä Kersti Juva
  • Utopian ja dystopian jälkeen, kirjailija Antti Salminen

Tiistai 11.2.2020

klo 9.00 - 11.00 Maailman rakentajat

• Päivän avaus, yliopistotutkija, TT Heta Hurskainen, Karjalan teologisen seuran varapuheenjohtaja
  • Viljelijän ja varjelijan tehtävä sekä ekologinen synti, rovasti Heikki Huttunen
  • Ihminen ja ympäristö Pohjois-Karjalassa (paneelikeskustelu)

Luostaripappi, TT Pauliina Kainulainen, puheenjohtaja

Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Anna Lehtinen

Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen

Tutkija, FT Ville Vuorio

12.15 – 14.15 Uudet maailmat

• Luontosuhteen muutos ja uudet trendit, yliopistotutkija, Kirsi Laurén
  • Näky tulevaisuudesta ja profeetan viitta, keksijä Perttu Pölönen
  • Symposiumin päätös: Toivo - kirkkojen maailmanlaajat näköalat, piispa Kaisamari Hintikka

14.15 – 14.45 Kahvitarjoilu

MAAILMA – teologinen symposiumi 10.–11.2.2020

Karjalan teologinen seura järjestää 10.–11.2.2020 kahdeksannen symposiumin Joensuussa.

Tämänkertainen teema on MAAILMA. Teemaa tarkastellaan maailmankatsomusten ja ihmisen maailmassa toimimisen näkökulmista. Symposiumissa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa ihmistenväliset konfliktit, kirjallisuuden ja todellisuuden suhde, kirkkojen ekologinen ajattelu sekä luonnonsuojelun paikalliset kysymykset. Symposiumi on tarkoitetti seurakuntien työntekijöille, teologian ja muiden alojen yliopisto-opiskelijoille sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Symposiumissa esiintyy tälläkin kertaa nimekäs asiantuntijajoukko, joka on lähtenyt mukaan talkooperiaatteella. Tiistain 11.2. aamupäivän ohjelmassa on paneelikeskustelu, joka pureutuu ajankohtaiseen kysymykseen ihmisen ja ympäristön suhteesta Pohjois-Karjalassa. Millä tavoin yksilöitten ja yhteisöjen arvot ja pyrkimykset ovat yhteen sovitettavissa luonnon monimuotoisuuden suojelemisen kanssa?

Symposiumi järjestetään Itä-Suomen yliopiston Aurora II -rakennuksen salissa AU100. Salissa on tilaa 250 osallistujalle.  Kaikkia osanottajia pyydetään ilmoittautumaan 6.2.2020 mennessä.

Symposiumin ilmoittautumismaksu on 20e.  Symposiumiin on kuitenkin vapaa pääsy:

-  Itä-Suomen yliopiston opiskelijoilla ja jatko-opiskelijoilla sekä henkilökunnalla,

-  KTS:n jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2019 jäsenmaksun,

-  jäsenmaksunsa maksaneiden KTS:n kannatusjäsenten (seurakuntien/tuomiokapitulien) työntekijöillä.

KTS:n jäsenyyttä voi hakea ilmoittamalla siitä seuran sihteerille sähköpostilla osoitteeseen ktssihteeri@gmail.com

Ks. tarkemmat ohjeet. Jäsenmaksu on 20 e henkilöjäseniltä ja 120 e kannattajajäseniltä, esimerkiksi seurakunnilta.

Symposiumin juliste ja tarkat ohjelmatiedot löytyvät vierestä.