Symposiumi 2018


VALTA - teologinen symposiumi 12.-13.2.2018

 

Karjalan teologinen seura järjestää 12.-13.2.2018 seitsemännen symposiumin Joensuussa. Teemana tällä kertaa on Valta. Pyrimme tarkastelemaan valtaa ja vallankäyttöä muusta kuin poliittisesta näkökulmasta. Symposiumissa on esillä avoin ja piilevä vallankäyttö yhteiskunnassa, luterilaisessa ja ortodoksisessa kirkossa sekä terveydenhuollossa. Symposiumi on tarkoitettu seurakuntien työntekijöille, teologian opiskelijoille, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja opiskelijoille sekä kaikille muillekin aiheesta kiinnostuneille.

Symposiumissa esiintyy tälläkin kertaa nimekäs asiantuntijajoukko, joka on lähtenyt mukaan talkooperiaatteella. Maanantain 12.2. iltapäivän ohjelmasta vastaavat yhdessä Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta ja teologian osasto.  Kokonaisuus muodostaa eettisen teemapäivän, jonka aikana käsitellään ajankohtaisia terveydenhuollon kysymyksiä potilaiden, lääkärien ja hoitajien sekä poliittisten päätöksentekijöiden näkökulmasta. Teeman Rahat vai henki? Pohdinta käynnistyy Joensuun kaupunginteatterin näyttelijän monologilla. 

Symposiumi järjestetään Itä-Suomen yliopiston Aurora II -rakennuksen salissa AU100. Salissa on tilaa 250 osallistujalle.  Kaikkia osanottajia pyydetään ilmoittautumaan 31.1.2018 mennessä. 

 

Symposiumin ilmoittautumismaksu on 20e.  Symposiumiin on kuitenkin vapaa pääsy:

-  Itä-Suomen yliopiston opiskelijoilla ja jatko-opiskelijoilla sekä henkilökunnalla,

-  KTS:n jäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2017 jäsenmaksun,

-  jäsenmaksunsa maksaneiden KTS:n kannatusjäsenten (seurakuntien/tuomiokapitulien) työntekijöillä.


KTS:n jäsenyyttä voi hakea ilmoittamalla siitä seuran sihteerille sähköpostilla osoitteeseen ktssihteeri@gmail.com

Ks. tarkemmat ohjeet. Jäsenmaksu on 20 e henkilöjäseniltä ja 120 e kannattajajäseniltä, esimerkiksi seurakunnilta.


Symposiumin juliste ja tarkat ohjelmatiedot löytyvät vierestä.
 

Tervetuloa!